02.06.2009. – ЗАПИСНИК СА САСТАНКА УО ОРГАНИЗАЦИЈЕ „СВЕТОСАВЉЕ“

Састанак је одржан 02.06. 2009.г. У Зрењанину
Присутни: Драгољуб Бјелоглав, Будимир Јовановић, Милоје Тодоровић, и Драган Видаковић.ДНЕВНИ РЕД :
1.Анализа екскурзије на Фрушкој Гори 23.05.09.г
2.Реализација донације деци палих бораца и деци ометеној у развоју
3.Разно
1. Анализа екскурзије на Фрушкој Гори 23.05.09.г
Састанак је отворио господин Д. Видаковић, председник УО. Изнео је своја запажања са екскурзије , на којој је учествовало укупно 44 ученика, наставника и пратиоца , и констатовао да је екскурзија била врло успешна и посебно едукативна за ученике који су у њој учествовали. Сличне позитивне утиске са екскурзије изнео је и господин Б. Јовановић, који је такође учествовао на екскурзији.

Закључено је да треба на симболичан начин да се упути захвалница господину Аграмовичу, који је дао бесплатно аутобус за екскурзију, као и господину М. Беслаћу који је послао ТВ екипу да овај догађај сними, емитује и поклони диск на коме је снимљена емисија.

На екскурзији је посећено: Сремски Карловци (богословија и гимназија, затим владичански двор и Саборна црква), манастири Крушедол, Гргетег и Хопово. Ручак је организован у хотелу Дунав у С. Карловцима.

  2. Реализација донације  деци палих бораца и деци ометеној у развоју

Секретар је известио о потребама организације глувих и наглувих за које је претходно донета одлука да се упути финансијска помоћ од 100000дин. Договорено је да организација глувих , упути молбу за помоћ и наведе врсту помоћи, да се потпише донатирски уговор и да се уручиванје поклона медијски пропрати.

Секретар је добио задатак да из општинске евиденције деце палих бораца у ратовима 1991/99. сачини списак деце до 18год. којима ће бити упућена помоћ у износу од 100000дин. И ова активност биће медијски пропраћена.

  3. Разно

У циљу неговања традиције хуманости и племенитости међу децом предложено је да се размисли о проглашењу најплеменитијег ученика по избору саме деце, тајним гласањем. Слична акција спроводи се у богословији под називом „чисто срце“

Секретар је известио да је ступио у контакт са агенцијом Српске православне цркве „Доброчинство“ и да је у току планирање екскурзије за Хиландар крајем септембра или почетком октобра.

У Зрењанину,
02. 06. 2009.

секретар
Рако Томовић