Видовданска академија – Т.Ф. “Михајло Пупин”

Хуманитарна организација  “Светосавље” је, на Видовдан 2012. године, организовала  Видовданску академију на техничком факултету “Михаило Пупин” у Зрењанину
Поред неговање националне историје, културе , обичаја и осталих елемената националног идентитета , циљ Видовданске академије је  да сабере најбоље ученике из свих  школа наше општине (града) да им да подршку и дарује пригодним књигама.

Ове године  ученици генерације даивани су књигом “Петровград”  од  Александра  М. Станојловића. Најбољим ученицима  обратио се предесдник ХО “Светосавље”  Будимир Јовановић, који је истако трајну  оријентацију ХО “Светосавље” да  помаже најбоље  како би они постали активан  чинилац нашег друштва.  Само најбољи на  правим местима у друштву могу донети напредак и просперитет нашој отаџбини, став је  чланова ХО.
Најбољим ученицима обратила се и проф. др. Драгана Глушац, продекан за наставу на факултету “Михаило Пупин”, истакавши огромно задовољство што може да  поздрави најбоље и да их позове да овде студирају у остану у нашој средини.
Академију су дивним појањем оплеминили певачице хора “Жене мироносице”.
Програм је режирала професорица Зрењанинске гимназије Светлана Тодоровић-Гвозденовић а извели су га ученици исте  школе.
Видовданску беседу изговорио је професор историје, у Зрењанинској гимназији, Рако Томовић.

Секретар
Хаџи Рако Томовић

Прочитај видовданску беседу >>