ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ЛИКОВНОМ И ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ

Хуманитарна организација „Светосавље“ Зрењанин  је организација људи добре воље који су у лику и делу нешег највећег просветитеља Светог Саве, препознали сопствену потребу да ширећи дух СВЕТОСАВЉА, подстичу људе и нарочито децу и омладину, на размишљање о истинским вредностима светосавског пута. Он се највише огледа у развоју духа доброчинства, истинољубља, културног уздизања, хуманизма и човекољубља као животних принципа.

Дубоко уверени да су ови принципи темељ духовног и материјалног препорода нашег народа, а да су наша деца будућност наше нације и државе, опредељење наше огранизације је да највише наших активности везујемо управо за рад  са децом школског узраста и то тако што ћемо награђивати најбоље, а помагати оне којима је то најпотребније. Тиме желимо, са једне стране, да подстакнемо, да праве вредности буду препознате у нашем друштву и да буду пример другим младим људима, а са друге стране да покажемо хуману солидарност са оном децом  која су из различитих разлога ускраћена могућности која имају њихови вршњаци.

У склопу својих активности Управни одбор Хуманитарне организације „СВЕТОСАВЉЕ“ Зрењанин, на својој седници од  10.10.2011. године донео је  одкуку да распише  ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА УЧЕНИКЕ ОД  1-4   разреда , и  ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЗА УЧЕНИКЕ  5-6  разреда основних школа у општини  /граду/ Зрењанин.

 

Тема оба конкураса је   ПОРОДИЦА

 

Пропозиције:

  • на ликовном конкурсу могу учествовати сви ученици, без ограничења броја, од 1- 4 разреда.
  • на литерарном конкурсу могу учествовати сви ученици, без ограничења броја, 5-6 разреда

Пријављивљње се врши поштом или лично на адресу:  Зрењанинска гимназија/за ликовни или литерарни конкурс/Гимназијска бр. 2.  Зрењанин
Награде:

  • за освојено ПРВО место  на оба конкурса /и ликовни и литерарни/  награда је  25.000,оо динара
  • За освојено  ДРУГО  место  на  оба  конкурса  награда је   2о.000,00   динара
  • За освојено   ТРЕЋЕ  место  на оба конкурса награда је 15.000,00  динара

Рок  за предају радова је  до  24. 12. 2011. године. Радове ће прегледати стручни жири, а уручење награда  је 27.01.2о12.

За све информације и упутства стоји Вам на располагању наш секретар  Рако Томовић:  tomovicr@yahoo.com

Сагледавајући садашњи тренутак нашега  друштва, надамо  се да ће изабрана, тема  побудити интересовање Ваших ученика и наставника. Ми сматрамо да је у свим временима породица најважније и најјаче  упориште за сваког  човека  а посебно за младу генерацију. Здраво и успешно друштво темељи се на здравој и  љубављу испуњеној породици.

Искрено верујемо да, по овом питању, делимо Ваше мишљење и надамо се, као и до сада, успешној сарадњи са Вама,

ДА ЖИВИМО СВИ У СЛОЗИ СВЕТИ САВО ТИ ПОМОЗИ

Председник Управног одбора  ХО „Светосавље“
Драгољуб Бјелоглав

Овај позив можете погледати и скинути у ПДФ формату овде