01.09.2011. Почетак нове школске године

Хуманитарна организација “Светосавље” даривала је све ђаке прваке у општини Зрењанин свескама са ликом Светог Саве, а школе Зборником ликовних и литерарних радова ђака основних школа и ЦД са музком за децу.

Чланови УО ХО обишли су све школе у општини Зрењанин, уручили поклоне, разговарали са директорима школа и на тај начин свима честитали почетак нове школске године. У личним контактима са руководством школа најављене су и нове активности ХО које ће почети већ у септембру.

За ученике од 1. до 4. разреда биће објављен конкурс за такмичење у цртежу са темом Свети Сава. Иста тема биће задата и ученицима 5. и 6. разреда који ће се такмичити у литерарним способностима. За најстарије основце 7. и 8. разреда организоваће се квиз знања на тему Први светски рат. За све такмичаре, и наставнике менторе, предвиђене су вредне награде.

Хуманитарна организација жели да на овај начин мотивише најбоље ђаке како би свима указали да је рад и стваралаштво нешто што све народе света води напред. Дубоко уверени да су наше младе генерације највеће благо што имамо, помажемо им да иду правим Светосавским путем. Најбољи и најуспешнији у нашем народу морају бити примери нашој деци.

ДА ЖИВИМО СВИ У СЛОЗИ СВЕТИ САВО ТИ ПОМОЗИ