ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ЛИКОВНОМ И ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ

Хуманитарна организација „Светосавље“ Зрењанин  је организација људи добре воље који су у лику и делу нешег највећег просветитеља Светог Саве, препознали сопствену потребу да ширећи дух СВЕТОСАВЉА, подстичу људе и нарочито децу и омладину, на размишљање о истинским вредностима светосавског пута. Он се највише огледа у развоју духа доброчинства, истинољубља, културног уздизања, хуманизма и човекољубља као животних принципа.

Дубоко уверени да су ови принципи темељ духовног и материјалног препорода нашег народа, а да су наша деца будућност наше нације и државе, опредељење наше огранизације је да највише наших активности везујемо управо за рад  са децом школског узраста и то тако што ћемо награђивати најбоље, а помагати оне којима је то најпотребније. Тиме желимо, са једне стране, да подстакнемо, да праве вредности буду препознате у нашем друштву и да буду пример другим младим људима, а са друге стране да покажемо хуману солидарност са оном децом која су из различитих разлога ускраћена могућности која имају њихови вршњаци.

У склопу својих активности Управни одбор Хуманитарне организације „СВЕТОСАВЉЕ“ Зрењанин, на својој седници од  22.11.2012. године донео је  одкуку да распише  ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА УЧЕНИКЕ ОД  1-4   разреда , и  ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЗА УЧЕНИКЕ  5-6  разреда основних школа у општини  /граду/ Зрењанин.

Тема оба конкураса је: ДОК ПОСМАТРАМ ИКОНУ СВЕТОГ САВЕ

Пропозиције:

на ликовном конкурсу могу учествовати сви ученици, без ограничења броја, од 1- 4 разреда.
на литерарном конкурсу могу учествовати сви ученици, без ограничења броја, 5-6 разреда
Пријављивљње се врши поштом или лично на адресу:  Зрењанинска гимназија /за ликовни или литерарни конкурс/ Гимназијска бр. 2.  Зрењанин
Награде:

за освојено ПРВО место  на оба конкурса /и ликовни и литерарни/  награда је  25.000,оо динара
За освојено  ДРУГО  место  на  оба  конкурса  награда је   2о.000,00   динара
За освојено   ТРЕЋЕ  место  на оба конкурса награда је 15.000,00  динара
Рок  за предају радова је  до  21. 01. 2013. године. Радове ће прегледати стручни жири, а уручење награда  је  27.01.2013.
За све информације и упутства стоји Вам на располагању наш секретар  Рако Томовић:  tomovicr@yahoo.com Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Сагледавајући садашњи тренутак нашега  друштва, надамо  се да ће изабрана, тема  побудити интересовање Ваших ученика и наставника. Ми сматрамо да је личност Светог Саве непролазна инспирација свим генерацијама  нашег друштва. Свети Сава је  оплеменио душу нашем народу, на шта   нас подсећа светлост са Врачара ,  и учи  нас   да будемо СВЕТОСАВСКА ДЕЦА.
Искрено верујемо да, по овом питању, делимо Ваше мишљење и надамо се, као и до сада, успешној сарадњи са Вама,
ДА ЖИВИМО СВИ У СЛОЗИ СВЕТИ САВО ТИ ПОМОЗИ

Председник Управног одбора  ХО „Светосавље“
Драгољуб Бјелоглав