ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ЛИКОВНОМ И ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ

Организација „Светосавље“ Зрењанин  је организација људи добре воље који су у лику и делу нaшег највећег просветитеља Светог Саве, препознали сопствену потребу да ширећи дух СВЕТОСАВЉА, подстичу људе и нарочито децу и омладину, на размишљање о истинским вредностима светосавског пута. Он се највише огледа у развоју духа доброчинства, истинољубља, културног уздизања, хуманизма и човекољубља као животних принципа.
Дубоко уверени да су ови принципи темељ духовног и материјалног препорода нашег народа, а да су наша деца будућност наше нације и државе, опредељење наше огранизације је да највише наших активности везујемо управо за рад  са децом школског узраста и то тако што ћемо награђивати најбоље, а помагати оне којима је то најпотребније. Тиме желимо, са једне стране, да подстакнемо, да праве вредности буду препознате у нашем друштву и да буду пример другим младим људима, а са друге стране да покажемо хуману солидарност са оном децом која су из различитих разлога ускраћена могућности која имају њихови вршњаци.

У склопу својих активности Управни одбор организације „СВЕТОСАВЉЕ“ Зрењанин, на својој седници од  24. 11. 2015. године донео је  одкуку да распише  ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА УЧЕНИКЕ ОД  1-4   разреда , и  ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЗА УЧЕНИКЕ  5-6  разреда основних школа у општини  /граду/ Зрењанин.

Тема ликовног конкурса је: КАД МИСЛИМ О СВЕТОМ САВИ МИСЛИМ О…

Тема литерарног конкурса је: ВОЛЕО БИХ ДА ПИТАМ СВЕТОГ САВУ

Пропозиције:

  • на ликовном конкурсу могу учествовати сви ученици, без ограничења броја, од 1- 4 разреда.
  • на литерарном конкурсу могу учествовати сви ученици, без ограничења броја, 5-6 разреда
  • Пријављивљње се врши поштом или лично на адресу:  Зрењанинска гимназија /за ликовни или литерарни конкурс/ Гимназијска бр. 2.  Зрењанин

Награде:

  • за освојено ПРВО место  на оба конкурса / ликовни и литерарни/  награда је  15.000,оо динара
  • За освојено  ДРУГО  место  на  оба  конкурса  награда је   10.000,00   динара
  • За освојено   ТРЕЋЕ  место  на оба конкурса награда је 5.000,00  динара

Рок  за предају радова је  до  21. 01. 2016. године. Радове ће прегледати стручни жири, а уручење награда  је  27.01.2016. године, на Светосавском балу.

За све информације и упутства стоји Вам на располагању наш секретар  Рако Томовић:   tomovicr@yahoo.com.

Сагледавајући садашњи тренутак нашега  друштва, надамо  се да ће изабране, теме  побудити интересовање Ваших ученика и наставника. Ми сматрамо да је личност Светог Саве непролазна инспирација свим генерацијама  нашег друштва. Свети Сава је  оплеменио душу нашем народу, на шта нас подсећа светлост са Врачара ,  и учи  нас   да будемо СВЕТОСАВСКА ДЕЦА.
Искрено верујемо да, по овом питању, делимо Ваше мишљење и надамо се, као и до сада, успешној сарадњи са Вама,
ДА ЖИВИМО СВИ У СЛОЗИ СВЕТИ САВО ТИ ПОМОЗИ

Председник Управног одбора  организације „Светосавље“
Драгољуб Бјелоглав