svetosavlje slajd

Додела награда поводом Светосавског литерарног и ликовног конкурса и отварање изложбе „Свети Сава слогу слави” у организацији Светосавља

У среду 22. фебруара 2023. године у 18 часова у Малом салону Народног музеја Зрењанин биће одржана свечаност поводом доделе награда Светосавског литерарног и ликовног конкурса под називом „Свети Сава слогу слави”, које организује Светосавље из Зрењанина.

На овогодишњем литерарном конкурсу са темом “Свети Сава слогу слави” учествовали су ученици VII и VIII разреда основних школа из Зрењанина и општине Житиште. Од пристиглих 36 радова, у најужи избор ушло је 8, а добитници награда биће проглашени на самој свечаности. Као и претходне године Светосавље ће доделити 15.000 рсд за I награду, 10.000 рсд за II и 5.000 рсд за III награду.

На ликовни конкурс са истом темом “Свети Сава слогу слави” пристигло је око 1.010 дечјих радова, узраста од I до VI разреда, из основних школа из Зрењанина и општине Житиште. У ужи избор ушло је 60 радова, а добитници награда ће, као и код литерарног конкурса, бити проглашени на самој свечаности. Награде су такође 15.000 рсд за I место, 10.000 рсд за II место и 5.000 рсд за III место.

Школе ће бити обавештене о ученицима који су ушли у ужи избор и који би требало да се појаве на свечаној додели у Музеју, када ће бити проглашени награђени ученици.  Светосавски ликовни и литерарни конкурс је трајао од 25. децембра 2022. до Савиндана, 27. јануара 2023. године.

На свечаној додели награда обратиће се директор Народног музеја Зрењанин Синиша Оњин, председник Светосавља Драган Видаковић, а беседу ће говорити свештеник Дејан Бојанић. У програму ће учествовати и Васкрсија Ковачевић, ученица Средње музичке школе “Јосиф Маринковић у класи професорке Ане Алексић Шајрер и дечији хоћ “Рафаило банатски”.

Овом приликом у Малом салону и холу Народног музеја Зрењанин биће отворена и изложба дечјих радова, под називом „Свети Сава слогу слави“, насталих повом Светосавског ликовног конкурса. Након отварања изложбе за учеснике конкурса, њихове наставнике/учитеље и родитеље биће приређен и кетеринг.

Изложба ће трајти од 22. фебруара до 8. марта 2023. године.

Поделите вест