Додела свезака ђацима првацима за школску 2022-2023. годину

Драган Ранисављевић, председник У.О. Светосавља и директорка ОШ „Свети Сава“, Сатајићево

     Организација СВЕТОСАВЉЕ је традиционално, као и сваке године, даровала свеске са ликом Светог Саве ђацима првацима свих Основних школа у Зрењанину/Петровграду и општини Житиште.    

     Ове године у први разред уписано је 1024 ученика на територији Града Зрењанина (28 школа) и 144 у Општини Житиште (3 школе).

      Чланови Светосавља су приликом доделе свезака ђацима првацима, као и претходних година, разговорали са директорима и управом школа, упознали се са активностима које школе планирају да спроводу у наредном периоду, али и са проблемима са којима су се суочавале у претходној школској години. Чланови Светосавља су указали на основни циљ Организације нарочито апострофирајући активности и бројне догађаје које она обележава и промовише у циљу унапређења и даље сарадње са школама. Позитивне реакције и захвалност директора школа због пажње коју Светосавље поклања ђацима и просветним радницима, највећа су сатисфакција за све оно што Организација ради.

Драган Ристић, члан Светосавља и директор ОШ „Младост“, Томашевац

Поред чланова У.О. Драгана Ранисављевића, Жарка Шојића и Николе Реновице, у дељењу свезака првацима, учествовали су и чланови организације, Недељко Станић и овогодишњи кум Светосавља Драган Ристић.

  У Зрењанину/Петровграду

  1. септембра 2022. године

Поделите вест