skupstina

Одржана редовна годишња Скупштина Светосавља

Редовна годишња Скупштина Светосавља одржана је 08. децамбра 2021. године у Хотелу Војводина са почетком у 18 часова.

Скупштину је отворио председник Светосавља Драган Видаковић, који је поздравио све присутне, као и новопримљене чланове.

Извештај о раду Управног одбора Светосавља изложио је његов председник Драган Ранисављевић. У свом излагању Ранисављевић је обухватио све активности ораганизације Светосавље у једногодишњем раду организације у периоду од децембра 2020. до новембра 2021.године. Извештај о раду организације једногласно је усвојен, као и записник са претходне Скупштине.

С обзиром да је ова седница скупштине била и изборна, приступило се тајном гласању на којем је за председника поново изабран Драган Видаковић, а за чланове Управног одбора следећи чланови: Будимир Јовановић, Драгољуб Бјелоглав, Дарко Бјелоглав, Драган Ранисављевић, Жарко Шојић и Никола Реновица

На Скупштини су свечано примљени у организацију и нови чланови ‒ Драган и Биљана Тодоровић и Слађан и Јадранка Никић.

Скупштина је једногласно прихватила предлог У.О. да кум Светосавског бала за 2023. годину буде господин Драган Ристић.

Скупштина је потврдила и одлуку УО о Светосавској стипендији за 2021/2022. годину и усвојила буџет за наредну годину, из којег ће се финансирати 15 ђачких и 6 студентских стипендија за децу из вишедетних породица слабијих материјалних могућности .

Једногласно је усвојен и предлог председника Драгана Видаковића да се за допринос раду Светосавља у 2021. години уруче пригодне захвалнице оперској диви Милици Досковић и диригенткињи хора Жене Мироносице Зорици Кецић, као и то да се свечано закључивање уговора о Светосавким стипендијама и уручивање захвалница обави 15. децембра 2021. године у Бароконој сали скупштине града Зрењанина.

Скупштина је прихватила и усвојила предлог активности за наредну годину, које ће и даље бити усмерене у правцу ширења духа Светосавља, оличеног пре свега у човекољубљу и родољубљу.

У Петровграду/Зрењанину

8. децембра 2021. године

Поделите вест