Освештање и додела икона Светог Саве 2

Освештање икона Светог Саве

Организација СВЕТОСАВЉЕ је 7. годину заредом, даровала иконе са ликом Светог Саве школама у оштинама Зрењанин/Петровград и Житиште. Оне сепре даривања, освештају после свете литургије. Ове године иконе су добиле следеће школе: Основна школа „Бранко Ћопић“, Лукићево (10 икона), Основна школа 2. октобар“, Зрењанин (29 икона) и Основна и средња школа „9. мај“, Зрењанин (23 иконе). Организација ће ову активност и надаље спроводити,  све док учионице и зборнице у свим школама не буду под “благим оком Светог Саве“.

Свечани чин освештања обављен је у среду 26. јануара 2022. у Ваведењској цркви на Граднулици у Улици Цара Душана, у 17 часова, након вечерње службе, у присуству директорки школа и чланова Светосавља. И ове године, као и претходне, због актуелне ситуацији са вирусом корона (Covid 19) овом догађају нису присуствовали ученици дарованих школа.

Захваљујемо се на дивном чину освештања икона свештеницима Ваведењског храма, као и директоркама: Драгани Богојевић – „Бранко Ћопић“, Лукићево, Сањи Гербеш – „2. октобар“, Зрењанин и Снежани Вукић – „9. мај“ Зрењанин, које су увеличале овај свечани догађај.

У Зрењанину/Петровграду, 26.01.2022. године.

Поделите вест