Slajd2

Светосавље организатор квиза знања Свети Сава и Светосавље 2009.

Гостујући у емисији ТВ „САНТОС“  представници „СВЕТОСАВЉА“, председник УО г-дин Драган Видаковић и секретар г-дин Рако Томовић, најавили су почетак емитовања квиза знања „СВЕТИ САВА И СВЕТОСАВЉЕ“.

У склопу својих активности, а у сврху остварења циљева постојања „СВЕТОСАВЉА“ као један од задатака који је усвојио УО је рад са младима, нарочито децом основношколског узраста, како би се код њих развила потреба за интересом за историју и традицију свог народа, и како би се  код њих развијао дух светосавља, истинољубља, доброчинства и потребе за куклтурним уздизањем. У трагању за начином анимирања младих за ове теме, а у жељи да он буде примерен данашњим младим људима и њиховим потребама, „СВЕТОСАВЉЕ“ је донело одлуку да организује квиз знања за све основне школе општине Зрењанин (28), са темом „СВЕТИ САВА И СВЕТОСАВЉЕ“.

Квиз је осмишљен за ђаке основних школа узраста 7. и 8. разреда, а у жељи да привуче што већи број такмичара „СВЕТОСАВЉЕ“ је обезбедило веома вредне награде: Првопласираној (торчланој екипи) као награда припашће 3 преносива рачунара („лап топа“), другопласирај екипа ће добити 3 златника са ликом Светог Саве, а трећепласирана екипа 3 сребрњака са ликом Светог Саве.

Квиз почиње са емиотвањем почев од недеље 08.02.2009. а завршиће се до Ускрса 19.04.2009. године. За све учеснике квиза знања ообезбеђена је и једнодневена екскурзија на Фрушкој Гори у оквиру које је предвиђен обилазак фрушкогорских манастира Крушедол и Гргетег као и Карловачке Гимназије и Богословије.

Посебну захвалност „СВЕТОСАВЉЕ“ дугује ТВ „САНТОС“ и њеној директорици Дубравки Поповић који су широкогрудо прихватили и подржали ову иницијативу „СВЕТОСАВЉА“ те су без накнаде уступили недељни термин од 17,00 до 17,30. Осим тога, ТВ „САНТОС“ је о свом трошку и својој продукцији израдио како најавне и одјавне шпице тако и рекламне спотове и уступио свој рекламни простор у регионалном листу „ЗРЕЊАНИН“.

Поделите вест