промоција књиге

У Народном музеју Зрењанин одржана промоција књиге „Живео сам хиљаду година“ аутора Ненада Гугла

У среду 7. јуна 2023. године, у организацији Светосавља, у Салону Народног музеја Зрењанин, одржана је промоција књиге Ненада Гугла „Живео сам хиљаду година“. Присутне је поздравила Владислава Игњатов, виши кустос- историчар и секретарка Организације, која је у најкраћим цртама представила аутора књиге Ненада Гугла.

Ненад Гугл је професор српског језика и књижевности. Радио је као предавач у Трећој београдској гимназији. Аутор је романа „Умро сам у петак“, „Велелепота секунде“ и романа „Живео сам хиљаду година“ који вечерас представљамо. За себе каже да чита најбољу светску литературу за друге и уместо других, јер многи људи који живе у савременом ритму немају времена за читање. Аутор је изузетно праћене емисије Бит на телевизији Храм која повезује књижевност и духовност и која се емитује непрекидно већ три године. Аутор је програма за лични, пословни и спортски развој који се зове „Плави дијамант“ и са којим је постигао запажене резултате у раду, између осталог и са кошаркашким клубом Борац из Чачка, фудбалским клубовима Војводина – Нови Сад и Радник Сурдулица. Један је од оснивача издавачке куће Бит. Књижевност и литературу схвата као алат уз помоћ кога човек треба да напредује и да расте. Ожењен је и отац двоје деце.

На промоцији су говорили: протојереј др Нинослав Качарић, доцент на Академији Српске православне цркве за уметност и консервацију у Београду и парох при храму Ваведења Пресвете Богородице у Зрењанину, Драган Видаковић, председник Организације Светосавља, који је и иницијатор овог окупљања, као и аутор књиге Ненад Гугл

Глумци Народног позоришта „Тоша Јовановић“ Весна Варићак и Стефан Јуанин читали су делове из романа „Живео сам хиљаду година“, а вокално-инструментални дуo, који чине Михаило Младеновић, студент класичне гитаре на Музичкој академији у Београду у класи проф. Уроша Дојчиновића и вокални солиста, његова мајка, такође члан Светосавља, Мирјана Младеновић, извели су три композиције: „Ој Србијо Божји доме“, „Суза Косова” и „Пећка кандила”.

У Зрењанину/Петровграду
7.јуна 2023.године

Поделите вест