додела свезака

Додела свезака ђацима првацима за школску 2021-2022

ОШ „Светозар Марковић Тоза“ у Елемиру

Традиционално, као и сваке године организација СВЕТОСАВЉЕ је даровала ђацима првацима школске свеске са ликом Светог Саве свим основним школама у Зрењанину/Петровграду и општини Житиште. Ове године у први разред уписано је 1025 ученика, у 28 школа на територији Града Зрењанина (28 првака више него претходне године) и  122 ђака у 3 школе у општини Житиште.

Приликом доделе свезака ђацима, као и претходних година, чланови Светосавља имали су прилику да се у разговору са директорима и управом школа, упознају са активностима које школе планирају да спроводу, али и са проблемима са којима су се суочавале у претходној школској години, услед пандемије изазване вирусом Kорона. Чланови Светосавља су указали на основни циљ организације апострофирајући активности и бројне догађаји које организација обележава и промовише, а у циљу унапређења и даље сарадње. Позитивне реакције директора школа и захвалност због пажње коју Светосавље поклања ђацима али и просветним радницима је највећа сатисфакција за све оно што организација ради.

ОШ „Јован Цвијић“, Зрењанин
ОШ „Др Бошко Вребалов “Меленци

Поред чланова У.О. у дељењу свезака првацима учествовали су и чланови организације, као и кумови Саша Бајић и Никола Реновица.

Поделите вест