Slajd1

Финална емисији квиза “Срби од 1878 – 1914. године”

У финалној емисији квиза “Срби од 1878 – 1914. године” учествовале су три екипе: екипа ОШ “Доситеј Обрадовић” из Зрењанина, Екипа ОШ “Петар Петровић – Његош” из Зрењанина и екипа ОШ “Бранко Радичевић” из Ченте.
Победничка екипа је екипа ОШ “Петар Петровић – Његош” из Зрењанина, коју су сачињавали: Стањевић Дуња, Арсенов Лана и Бјелоглав Ања са наставником Душаном Стјепановићем. Екипа је награђена са по једним лаптоп рачунаром.
Другопласирана екипа је ОШ “Доситеј Обрадовић” из Зрењанина, коју су сачињавали : Фелдеши Марија, Бугарски Жељко и Радишић Огњен са наставницом Љиљаном Арваи. Ова екипа је награђена по једним златником са ликом Светог Саве.
Трећепласирана је екипа ОШ “Бранко Радичевић” из Ченте, коју су сачињавали : Штрбац Александар, Маркушев Дејана и Сувачарев Живко са наставником Мирком Козићем. Овој екипи је припала награда по један ваучер у вредности од 5.000 динара за куповину књига.
Истим наградама даривани су и поменути наставници који су их успешно припремали за квиз.
За све учеснике квиза, наставнике, стручни жири и екипу ТВ Сантос биће реализована једнодневна екскурзија са ручком. Предвиђено је да се обиђу најважнија места из наше националне историје, где су постављени темељи државе Србије : Орашац, Таково и Опленац.
Датум екскурзије биће накнадно објављен.
Реализацију квиза и награде обезбедила је ХО “Светосавље” која се топло захваљује свим својим члановима и донаторима.

Рако Томовић,
секретар

Поделите вест