Untitled-1 copy

Освештање и додела икона Светог Саве

Свештенство,чланови организације Светосавље и директори школа,којима су ове године дароване иконе

Организација СВЕТОСАВЉЕ 6-ту годину заредом даровала је иконе Светог Саве основним и средњим школама у оштинама Зрењанин/Петровград и Житиште. Ово је једна од активности на коју је организација изузетно поносна и коју ће и надаље спроводити  све док учионице и зборнице у свим школама не буду под “благим оком Светог Саве“.

Иконе се пре даривања на школским свечаностима, и пре уручивања директорима школа на Светосавском балу освештају после светих литургија. Због актуелне ситуацији са Корона вирусом (Covid 19) ове године неће бити одржан Светосавски бал, нити свечаност по школама, али ће Светосавље обележити Савиндан ‒ Светосавским обредом и примопредајом кумства у Успенском храму у Светосавској улици, у среду 27.јануара 2021. године са почетком у 9 часова.

Свечани чин освештавања, ове године, обављен је у Ваведењској цркви на Граднулици у улици Цара Душана, 23.01.2021. у 17 час, током вечерње службе, у присуству директора школа и чланова Светосавља.

Захваљујемо се на дивном чину освештења икона свештеницима Ваведењског храма, директорима школа: ОШ „Светозар Марковић Тоза“ Елемир, ОШ “Вук Караџић“ и средњој Пољопривредној школи. Ове године изостало је присуство ученика због актуелне епидемиолошке ситуације, али се надамо се да ће, следеће године, овај свечани чин ‒ бити уприличен у много лепшим околностима.

Oсвештавање икона

У Зрењанину/Петровграду, 23.01.2021. године.

Поделите вест