svetosavlje slajd

Подела свезака ђацима првацима за школску 2023-2024

Председник У.О. Светосавља Драган Ранисављевић са директорком ОШ „Др Бошко Вребалов“ Меленци и ђацима првацима

Организација СВЕТОСАВЉЕ је и ове године даровала свеске са ликом Светог Саве свим ђацима првацима у основним школама у Зрењанину/Петровграду и Општини Житиште.    

Школске 2023/24. године у први разред основне школе уписано је 1032 ученика на територији Града Зрењанина (28 школа) и 123 у Општини Житиште (3 школе). Укупно је даровано 1.155 свезака.

Чланови Светосавља су приликом доделе свезака ђацима првацима, као и претходних година, разговорали са директорима и управом школа, упознали се са активностима које школе планирају да спроводу у наредном периоду, али и са проблемима са којима су се суочавале у претходној школској години. Чланови Светосавља су указали на основни циљ Организације нарочито апострофирајући активности и бројне догађаје које она обележава и промовише у циљу унапређења и даље сарадње са школама. Позитивне реакције и захвалност директора школа због пажње коју Светосавље поклања ђацима и просветним радницима, највећа су сатисфакција за све оно што Организација ради.

Поред чланова У.О. Драгана Ранисављевића, Жарка Шојића, Драгољуба Бјелоглава и Николе Реновице, у дељењу свезака првацима, учествовали су и чланови организације  Драган Ристић и Драган Тодоровић као и секретарка организације Владислава Игњатов.

У Зрењанину/Петровград
1. септембра 2023. године

Поделите вест