Slajd2

УО СВЕТОСАВЉА ПОТВРДИО ЛИСТУ ДОБИТНИКА СВЕТОСАВСКИХ СТИПЕНДИЈА ЗА 2018/2019

Након истеклог рока за предају жалби на ранг листу ђака и студената добитника Светосавских стипендија за 2018/2019 годину, УО је разматрао пристигле жалбе и утврдио да нису основане.

Светосавље овим путем информише све заинтересоване, да је на конкурс за доделу Светосавских стипендија за 2018/2019 годину пристигло  укупно 57 молби.

Комисија, коју је формирао Управни одбор Светосавља, је све молбе прегледала  и извршила бодовање на основу критеријума који су предвиђени конкурсом.

Светосавске стипендије је добило 5 студената и 15 ученика који су испуњавали услове и рангирани на основу броја бодова.

У предвиђеном року за жалбе, пристигле су 3 жалбе на одлуку о рангирању које је Управни одбор размотрио и није прихватио.

Жалбе су се односиле на бодовање ученика  1. разреда  у поређењу са ученицима  виших разреда, као и на бодовање студената прве године студија.

Закључено је да подносиоци жалбе нису добро разумели начин вредновања успеха по годинама и то им је појашњено у директном контакту.

СВЕТОСАВЉЕ позива све ученике и студенте из вишедетних породица који испуњавају утврђене критеријуме за Светосавску стипендију, да и следеће школске године учествују на конкурсу за доделу Светосавске стипендије, али и да претходно проуче прецизно утврђене критеријуме за учествовање на конкурсу и рангирање.

СВЕТОСАВЉЕ Зрењанин – Петровград

Поделите вест