njegovic_0025_photo_

Видовданска академија 2013.

НА ВИДОВДАН 2013. ГОДИНЕ, ПРАЗНИК КАДА ЈЕ  КРОЗ ИСТОРИЈУ, У НАЈВЕЋОЈ МЕРИ ИЗРГАЂЕН ИДЕНТИТЕТ СРПСКОГ НАРОДА, ХУМАНИТАРНА ОРГАНИЗАЦИЈА “СВЕТОСАВЉЕ” ИЗ ЗРЕЊАНИНА, ОРГАНИЗОВАЛА ЈЕ ВИДОВДАНСКУ АКАДЕМИЈУ. У ПРИГОДНОМ ПРОГРАМУ, НА ТЕХИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ “МИХАЈЛО ПУПИН” У ЗРЕЊАНИНУ,  ЈОШ ЈЕДНОМ СМО СЕ , КРОЗ  ПЕСМУ И ЖИВУ РЕЧ,  ПОДСЕТИЛИ СЛАВНИХ ПРЕДАКА. ИСТОРИЈА ЈЕ УЧИТЕЉИЦА ЖИВОТА , И КАО НИКАДА ДО САДА  НИЈЕ НАМ БИЛА ПОТРЕБНА  МУДРОСТ  И ЧЕСТИТОСТ НАШИХ ПРЕДАКА. У ПРОГРАМУ СУ УЧЕСТВОВАЛИ ХОР “ЖЕНЕ МИРОНОСИЦЕ” КОЈИМ ЈЕ ДИРИГОВАО ПРОФЕСОР

ГАБРИЈЕЛ ВУЈАДИНОВ И  УЧЕНИЦИ ГИМНАЗИЈЕ. ВИДОВДАНСКУ БЕСЕДУ НАДАХНУТО ЈЕ  ГОВОРИО  МР.ИЛИЈА МАРЧЕТИЋ. КРОЗ БЕСЕДУ ЈЕ  НАЈВИШЕ ИСТАКНУТА НЕИСЦРПНА  БОЖИЈА ЉУБАВ ПРЕМА ЉУДИМА, ОД КОЈИХ  СЕ ТРАЖИ ДА ЧИНЕ ДОБРА И ПЛЕМЕНИТА ДЕЛА ДА  БИ  ТАКО БИЛИ НАРОД БОЖИЈИ. У ИМЕ  ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРИСУТНИМА СЕ ОБРАТИО ПРЕДСЕДНИК , ГОСПОДИН БУДИМИР ЈОВАНОВИЋ, КОЈИ ЈЕ ИСТАКАО  ЦИЉЕВЕ ХО КОЈА ЈЕ ОКУПИЛА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ. БУДИМИР ЈОВАНОВИЋ ЈЕ ПОСЕБНО НАГЛАСИО ДА  ХО  БЕЗРЕЗЕРВНО  ПОДРЖАВА НАШУ МЛАДОСТ И ПАМЕТ И ЖЕЉУ ДА ОСТАНУ  НАКОН ШКОЛОВАЊА У НАШОЈ ОТАЏБИНИ.
НА АКАДЕМИЈИ  СУ ДАРИВАНИ ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ:  28 ИЗ ОСНОВНИХ ШКОЛА И 10 ИЗ СРЕДЊИХ ШКОЛА.
ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ  ИЗ ОСНОВНИХ ШКОЛА ОПШТИНЕ ЗРЕЊАНИН,  ХО  ЈЕ ДАРИВАЛА КЊИГОМ НАШЕГ ВЕЛИКОГ НАУЧНИКА МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА “КРОЗ ВАСИОНУ И ВЕКОВЕ”, А НАЈБОЉЕ У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА КЊИГОМ АЛЕКСАНДРА ГАТАЛИЦЕ “ВЕЛИКИ РАТ”. НАГРАДЕ ЈЕ УРУЧИО ПРЕДСЕДНИК  ХО БУДИМИР ЈОВАНОВИЋ.
У ИМЕ НАГРАЂЕНИХ  ЂАКА  ЗАХВАЛИО СЕ  ФИЛИП ЂОРЂЕВИЂ, НАЈБОЉИ ЂАК ЗРЕЊАНИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ.

РАКО ТОМОВИЋ,
секретар ХО

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email