njegovic_0025_photo_

Видовданска академија 2013.

НА ВИДОВДАН 2013. ГОДИНЕ, ПРАЗНИК КАДА ЈЕ  КРОЗ ИСТОРИЈУ, У НАЈВЕЋОЈ МЕРИ ИЗРГАЂЕН ИДЕНТИТЕТ СРПСКОГ НАРОДА, ХУМАНИТАРНА ОРГАНИЗАЦИЈА “СВЕТОСАВЉЕ” ИЗ ЗРЕЊАНИНА, ОРГАНИЗОВАЛА ЈЕ ВИДОВДАНСКУ АКАДЕМИЈУ. У ПРИГОДНОМ ПРОГРАМУ, НА ТЕХИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ “МИХАЈЛО ПУПИН” У ЗРЕЊАНИНУ,  ЈОШ ЈЕДНОМ СМО СЕ , КРОЗ  ПЕСМУ И ЖИВУ РЕЧ,  ПОДСЕТИЛИ СЛАВНИХ ПРЕДАКА. ИСТОРИЈА ЈЕ УЧИТЕЉИЦА ЖИВОТА , И КАО НИКАДА ДО САДА  НИЈЕ НАМ БИЛА ПОТРЕБНА  МУДРОСТ  И ЧЕСТИТОСТ НАШИХ ПРЕДАКА. У ПРОГРАМУ СУ УЧЕСТВОВАЛИ ХОР “ЖЕНЕ МИРОНОСИЦЕ” КОЈИМ ЈЕ ДИРИГОВАО ПРОФЕСОР

ГАБРИЈЕЛ ВУЈАДИНОВ И  УЧЕНИЦИ ГИМНАЗИЈЕ. ВИДОВДАНСКУ БЕСЕДУ НАДАХНУТО ЈЕ  ГОВОРИО  МР.ИЛИЈА МАРЧЕТИЋ. КРОЗ БЕСЕДУ ЈЕ  НАЈВИШЕ ИСТАКНУТА НЕИСЦРПНА  БОЖИЈА ЉУБАВ ПРЕМА ЉУДИМА, ОД КОЈИХ  СЕ ТРАЖИ ДА ЧИНЕ ДОБРА И ПЛЕМЕНИТА ДЕЛА ДА  БИ  ТАКО БИЛИ НАРОД БОЖИЈИ. У ИМЕ  ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРИСУТНИМА СЕ ОБРАТИО ПРЕДСЕДНИК , ГОСПОДИН БУДИМИР ЈОВАНОВИЋ, КОЈИ ЈЕ ИСТАКАО  ЦИЉЕВЕ ХО КОЈА ЈЕ ОКУПИЛА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ. БУДИМИР ЈОВАНОВИЋ ЈЕ ПОСЕБНО НАГЛАСИО ДА  ХО  БЕЗРЕЗЕРВНО  ПОДРЖАВА НАШУ МЛАДОСТ И ПАМЕТ И ЖЕЉУ ДА ОСТАНУ  НАКОН ШКОЛОВАЊА У НАШОЈ ОТАЏБИНИ.
НА АКАДЕМИЈИ  СУ ДАРИВАНИ ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ:  28 ИЗ ОСНОВНИХ ШКОЛА И 10 ИЗ СРЕДЊИХ ШКОЛА.
ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ  ИЗ ОСНОВНИХ ШКОЛА ОПШТИНЕ ЗРЕЊАНИН,  ХО  ЈЕ ДАРИВАЛА КЊИГОМ НАШЕГ ВЕЛИКОГ НАУЧНИКА МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА “КРОЗ ВАСИОНУ И ВЕКОВЕ”, А НАЈБОЉЕ У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА КЊИГОМ АЛЕКСАНДРА ГАТАЛИЦЕ “ВЕЛИКИ РАТ”. НАГРАДЕ ЈЕ УРУЧИО ПРЕДСЕДНИК  ХО БУДИМИР ЈОВАНОВИЋ.
У ИМЕ НАГРАЂЕНИХ  ЂАКА  ЗАХВАЛИО СЕ  ФИЛИП ЂОРЂЕВИЂ, НАЈБОЉИ ЂАК ЗРЕЊАНИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ.

РАКО ТОМОВИЋ,
секретар ХО

Поделите вест