Финале Квиза СВЕТОСАВЉА 2019.-28.04.2019.-заједничка фотографија

Завршен 11. КВИЗ ЗНАЊА ИЗ ИСТОРИЈЕ „Краљевина Југославија између два светска рата”

Организација Светосавље је и ове године по 11. пут  успешно организовала  квиз из историје за уенике  VII  и VIII разреда основих школа  са територије  Града Зрењанина  и општине Житиште.

За ово престижно такмичење пријавило се  13 екипа  из  9 школа.

Такмичари су показали завидно знање из историје, што су потврдили  чланови жирија и њихови наставници.

Такмичење  је завршено тако што су се три најбоље екипе пласирле  у финале где су одмерили своје знање.

Прво место освојила је екипа ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Зрењанина и награду од по 20.000,оо динара за сваког  од три ученика, као и наставника који их је успешно припремао.  Наставница, ментор ове екипе је Љиљана Арваи.

Друго место је освојила екипа ОШ „Серво Михаљ“из Зрењанина и награду од по 10.000,оо динара  за сваког ученика и наставника који их је припремао. Ментор ове екипе је наставница Зорица Гарчев.

Треће место је освојила екипа  ОШ „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина и награду од по 5.000,оо динара са сваког члана екипе, као и наставника који их је припемао. Ментор ове екипе је  наставник Игор Марков.

Финална емисија је била на Васкрс, највећи хришћански празник, што је употпунило радост победничких екипа.

У свим емисијама квиза говорилисуспецијални гости који су допринели пуноћи теме која је била задата за такмичење.

У току  месеца маја Светосавље ће , за све учеснике квиза , организовати једнодневну екскурзију и обићи културно-историјска места и знамените верске објекте у јужном Банату. Овог пута обићиће се следећа места : родна кућа великог научника и родољуба Михајла Пупина у Идвору, Владичански двор у Вршацу,  манастир Месић и Вршачки Брег. Циљ  ове екскурзије је да млади људи што боље упознају  значајна места усвојој непосредној околини и тако допринесу учвршћивању свог идентитета.

Организација Светосавље се искрено захваљује свим школама, ученицима и наставницима који су подржали и учествовали у оваквом  виду такмичења.

Рако Томовић, секретар

Поделите вест