Slajd1

Квиз Први светски рат 2014.

Поводом  100  –  те годишњице  од почетка   Првог светског рата   организација  „Светосавље“ из Зрењанина  је организовала  квиз за ученике основних школа са  територије  Града   Зрењанина.

Тема  квиза  је била  ПРВИ СВЕТСКИ РАТ

За квиз се пријавило  11  екипа   из  9 основнох школа.

Телевизија  Сантос  је  била  медијски  спонзор  квиза  и преносила такмичење   недељом у 19, 30 сати.

Екипе ученика и њихових наставника су уложиле значајан труд и показале  завидно  знање  у познавању историје Срба.

Награде које су освојиле најбоље припремљене екипе  биле су мотив  да се ученици ,  поред  стицања знања  из  националне историје,  још више  мотивишу.

 

Најуспешнија  екипа је била из  ОШ  „Петар Петровић – Њеош“ из Зрењанина  која је освојила прво место и главну награду .  Сваки ученик је добио таблет рачунар као и њихов  наставник,  господин Владимир Рајић,   који их је припремао. Екипу су чинили: Владимир Пантош, Владан Попов и  Филип Иванишевић.

Другопласирана екипа је била из  ОШ „Жарко Зрењанин“  из Зрењанина.  Екипу су чинили:  Дејан Јањић, Дијана Цекић  и Зоран  Семић. Они су освојили  новчану награду  по  10.000,00 динара, као и  њихов а   наставница,  госпођа Славица Новаковић.

Треће место је освојила   друга   екипа  из  ОШ“Петар Петровић – Његош“ из Зрењанина коју  је припремао  поменути наставник из ове школе.  Њима је  припала награда,  ваучер у вредности од по  5.000,00  динара за куповину књига . Екипу су чинили: Николај  Шатара, Растко  Батањски и Марко  Калаба.

Награде  је уручио председник „Светосавља“ господин   Будимир  Јовановић.

Организација  „Светосавље“  већ традиционално организује оваква такмичења у виду квиза на којима ученици  показују своје интересовање за теме из националне историје.
За све учеснике  квиза, водитељице, стручни жири, чланове „Светосавља“  и  телевизијску екипу Сантоса, биће организована једнодневна ексурзија  31. маја 2014. године.  Екскурзија ће бити изведена до Београда у коме ће се посетити важни историјски споменици  који нас подсећају на славну српску историју.

Организација  „Светосавље“ се захваљује  свим члановима  који помажу њен рад,  као и свим  ученицима  и  њиховим наставницима ,  пријатељима и симпатизерима који у нашем раду препознају  истинску жељу за учвршћивањем  српског  националног идентитета.

Зрењанин,  о Васкрсу 20. априла 2014. године
Рако Томовић, секретар

Поделите вест