најава

Промоције књиге „СЕЋАЊЕ НЕ СМЕ ДА СТАНЕ“ Зорице Ковачев, у Народном музеју Зрењанин, 27.11.2023. године

У понедељак 27. новембра 2023. године у 18 часова у Малом салону Народног музеја Зрењанин биће одржана промоција књиге „СЕЋАЊЕ НЕ СМЕ ДА СТАНЕ“, ауторке Зорице Ковачев. Промоцију организују Народни музеј Зрењанин и Светосавље.

Књига Зорице Ковачев, „Сећање не сме да стане Свети српски новомученици и исповедници XX века“, обухвата житија, групна или појединачна, Срба који су страдали у XX, а које је Српска Православна Црква прогласила светим. Књига је приређена коришћењем извора које су писали угледни историчари и свештенство у свим чиновима. Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија књига је издата у мисионарску сврху. Има за циљ да се читалац упозна са блиском прошлошћу српског народа и уколико је православни верник да се моли Светим новомученицима и исповедницима српским.

На промоцији ће, поред ауторке Зорице Ковачев, говорити и проф. др Нинослав Качарић, доцент на Академији Српске православне цркве за уметност и конзервацију у Београду, протојереј и парох при Храму Ваведења Пресвете Богородице у Зрењанину, као и Рако Томовић, професор историје у пензији. У име Светосавља присутне ће поздравити Драган Ранисављевић, председник Управног одбора Организације.

Поделите вест